Friday, February 9, 2024

18.12.2023 "B-koondis" Eesti Draamateater ja Kinoteater

 Spordikaugemat inimest kui mina annab vast otsida, seega oli tore etendusel avastada, et enamik spordipila jõudis adressaadini ka ilma spetsiifiliste taustateadmisteta ja- ajas tõesti ka naerma. 

Foto Siim Vahur

Tegemist on tempoka sketši-showga, tempo ei lange korrakski. Meid talutatakse kättpidi läbi Eesti spordi telgitaguste, läbi pimedamate nurkade. Näitlejad olid energiast pakatavad ja oli ilmne, et nautisid vahepeal ka sellises formaadis mängu, kus teravik on suunatud standupilikult nalja ajastamisele, mitte kõrgkunsti tegemisele. Näitlejatevalik oli igati tore, mulle väga meeldis, et Ülle Kaljuste oli ka kampa võetud sporti tegema. Naljad ei läinud kurjaks, pilati rohkem süsteemi (ja selle pahupoolt) kui sportlasi endid. 

Lemmikkarakter oli Tõnis Niinemetsa mängitud treener, mängumaneer ja tekst olid kuidagi eriliselt ehedad ja ajab siiani naerma (ja ei, ma ei saanud aru, keda ta kehastab, kuid siiski oli väga naljakas). Pohlakunaljast ei saanud üldse aru, mitte midagi ei jõudnud kohale, alles Oidsalu arvustusest lugesin, et see karune tüütuna mõjuv kõuejumal olla Pohlak. 

Mõnus meelelahutus, kuigi kõik naljad päris kohale ei jõudnud. Kujutan ette, et spordiinimestele võis see loomulikult palju enam äratundmist ja lõbu pakkuda. Tabamus minu puhul oli nii umbes seitse kümnest, nagu Eesti sportlasel ikka... 

7/10

Autorid → Paavo Piik, Paul Piik, Henrik Kalmet (kõik Kinoteater) ja trupp
Lavastaja → Paavo Piik
Lavastusdramaturg → Paul Piik
Kunstnik → Nele Sooväli
Helikujundaja → Doris Hallmägi
Valguskujundaja→ Priidu Adlas
Videokujundaja → Tauno Makke
Osades → Henrik Kalmet, Marian Eplik, Ülle Kaljuste, Tõnis Niinemets, Ivo Uukkivi

No comments:

Post a Comment

Olen ennast teatripiletite soetamisega pankrotti ajanud. Makaron on ka toit. Teatriblogi.

20.04.2024 "Konsiilium" Paide Teater

Autor: ChatGPT   JAAN (sekretär, kes soovib saada politseiülemaks): Kas tead, Freya, kui kaugele üks unistus võib viia, kui üksnes julgeks a...